A jelen pillanat kezdete

Merülj el a jelen pillanat csendességében a tudatos jelenlét gyakorlatai által!
A tudatos jelenlét segít, hogy felébredjünk a gépiesség és öntudatlanság álmából, és ezzel lehetővé teszi, hogy kiaknázzuk életünk tudatos és tudattalan lehetőségeinek teljes spektrumát.

A tudatos jelenlét, azaz a „mindfulness” gyakorlatai által a figyelmünket a jelen pillanat változásain tartjuk, így az élet egy mélyebb és harmónikusabb megtapasztalása válik elérhetővé számunkra.

Energia
Kiegyensúlyozottság
Harmónia

A tudatos jelenlét, azaz a „mindfulness” gyakorlatai által a figyelmünket a jelen pillanat változásain tartjuk, így az élet egy mélyebb és harmónikusabb megtapasztalása válik elérhetővé számunkra.

Stresszkezelés
Öröm
Kreativitás

Programok

8 hetes Mindfulness képzés
Pandita Meditációs Központ (1027 Budapest, Margit krt. 44., IV. emelet, I/A.)
2024. Március. 26. (Kedd) 18:00
Heti 1 órás találkozók vezetett meditációval
Online
Minden hétfőn 18:00
Havi elvonulás
One Drop Zen központ Király utca
Minden hónapban
Privát Mindfulness találkozók
Budapest I. kerület Zsolt utca

bemutatkozás

Fodor László vagyok, Mindfulness oktató. Pontosan olyan vagyok, mint te. Ugyanúgy, ahogy minden embert és valószínűleg téged is, engem is foglalkoztat a kérdés, hogy mi a célja az életnek, miért vagyok itt, hogyan tudnék segíteni anélkül, hogy ártanék, vagy egyáltalán mi a valódi segítség. Ezen kérdéseket kutatva csatlakoztam a One Drop Zen közösséghez, majd több éves meditációs gyakorlatok és elvonulások után arra a megállapításra jutottam, hogy az éberség és a jelen pillanat megélése az élet elsődleges célja. Ezután számomra a cél már nem a boldogság elérése lett, hanem a tudatosság fejlesztése. Ráébredtem, hogy maga a boldogság titka nem a boldogság keresésében van, hanem a tudatosság és a jelen pillanat megélésének fokában.

Továbbra is kérdéses volt, hogy mi az a módszer, amivel ezt érthetően és gyakorlatorientáltan át tudom adni másoknak. Fő szempont az egyszerűség és a letisztult minőségi megközelítés volt. Ezen szándékomtól vezérelve találtam rá és végeztem el egy nemzetközileg elismert Mindfulness oktatói képzést, Kathy Ward világhírű Mindfulness tanár vezetésével, ami feljogosít a 8 hetes Mindfulness képzések tartására, amellyel immáron 2019 óta foglalkozok. Annak érdekében, hogy tovább mélyítsem szakmai tudásomat és a jövőben krónikus betegek számára is vezethessek képzéseket, jelenleg pszichológiai szakos hallgatóként tanulmányozom az emberi rendszer összetett működését.

vélemények

Viki

„A 8 hetes, krónikus betegeknek szervezett csoportos képzésen vettem részt. Jól felépített oktatóanyag alapján, lépésről lépésre jutottam egyre közelebb a minőségi gyakorlás elsajátításához.  Laci mindenben nagyon segítőkész volt, a találkozók során pedig egymástól is sokat tanultunk. Elmondhatom, hogy a képzés végére az önismeretem is szintet lépett. Szívből ajánlom mindenkinek.“

Orsi

„A mindfulness képzés Lacival egy nagyon kellemes, jó tempójú, izgalmas utazás. A szemléletet sikerül olyan mélyre átadnia, hogy az hatással van lassan egy évvel a tanfolyam elvégzése után is az általános jóllétemre, az életvezetési szokásaimra, az emberekkel való viszonyaimra. A "tanítványok" kezét a képzés után sem engedi el, folyamatosan lehetőség van később is gyakorolni és fejlődni. Mindenkinek ki kell próbálnia.“

Dia

„Nagy része talán nem is volt újdonság. Mégis egészen más, mikor egy-egy dolog már nem csak elméleti síkon van meg, hanem gyakorlati értelmet is nyer az életemben. Sokszor előfordul velem, hogy túl gyorsan és felületesen haladok bizonyos témákkal, mondván, hogy ezt már 100x hallottam. Igen, lehetséges... Csak még egyszer sem csináltam... Nekem ez egy hatalmas felismerés. Illetve, hogy ne elvárás szinten menjenek a dolgok, hogy igen akkor most ez is pipa és akkor túl vagyok rajta. Hanem beépítve a mindennapokba váljon az életem részévé :) Köszönöm."

Hajni

"Már régebben is érdekelt a mindfulness, de a munkám időbeosztása miatt nem volt alkalmam elindulni ezen az úton. A COVID tavaszi első hulláma idején, mint oly sokan, magam is mentális válságba kerültem. Véletlenül jött szembe a lehetőség, hogy online módon elvégezzem az alapkurzust. Életem egyik legjobb lehetőségének bizonyult, a technikával korábbi tapasztalataimat, tudáskezdeményeimet tehettem rendbe. Amit Lacitól a tanfolyamon tanultunk, mankót adott a kezünkbe, hogy ebben a rendkívül zűrzavaros időben hogyan tudjuk elménket nyugalomra bírni, hogyan tudjunk ezáltal olyan emberek lenni, maradni, akik nemcsak magukon, de másokon is segíteni képesek. Köszönöm a lehetőséget, hogy részese lehetek ennek a tudásnak!" 

csatlakozz

Csatlakozz a közösségünkhöz. Első kézből értesülhetsz a legújabb képzésekről és elvonulásokról, vagy csatlakozz és próbáld ki a 12 perces tudatos jelenlét meditációt díjmentesen!